0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

 0,00
0
0
Subtotal:  0,00

Ingen varer i kurven.

Ingen varer i kurven.

Undgå at din vin bliver varmeskadet

Vin er en organisk fødevare med en begrænset holdbarhed. Udover oxidering er for høj varme et af vinens værste fjender.

En vin tager ikke skade under transporten fra vinbonde til vinimportør, men desto længere tids varmepåvirkning jo større risiko er der for at vinen vil tage skade.

Derfor er det også vigtigt, at vinen bliver lagret korrekt under de optimale betingelser, så det ikke går ud over vinens lagringspotentiale og dens smag og duft.

Den optimale temperatur for en vin er omkring 13° grader, men allerede ved 26-27° grader begynder vinen for alvor at tage skade af varmepåvirkningen, og ved temperaturer over 32° grader koger vinen nærmest.

Sådan smager en varmeskadet vin

En vin med varmeskade er flad og identitetsløs.

Vinens aromapalette er blevet ødelagt af de høje temperaturpåvirkninger, og smagsnuancerne er gået tabt, hvilket kommer til udtryk i form af udefinerbare noter af karamel, krydret glögg og overmodne bananer.

Vinen kan i starten godt virke frugtig, men vil hurtigt flade ud med en kort eftersmag, som slutter meget brat.

Vinen vil ikke ligge op til nogen større nydelse som det var tiltænkt, og den står ikke til at redde.

Nogle gange vil du også synsmæssigt kunne se på vinen, om den har fået varmeskade, idet vinens farveregister kan have antaget brunlige nuancer, hvilket kan være med til at bekræfte din formodning om at vinen har taget skade.

grape fruits on the vines

Pinot Noir Druen

Pinot Noir: Dronningen af Vindruer Når vi taler om ædle druesorter, kan Pinot Noir ikke undlades. Dette er en druesort, der er kendt som “Dronningen af Vindruer,” og det er

Læs mere »
salmon sushi on a ceramic plate

Vin til sushi

Vin til Sushi Sushi er en gastronomisk oplevelse, og hvad bedre end at sammensætte to gastronomiske oplevelser. Med et måltid sushi og den rigtige vin kan oplevelsen nå nye højder.

Læs mere »
steak on table near wineglass

Vin til oksemørbrad

Vin til oksemørbrad Er du på udkig efter en vin til oksemørbraden, er du kommet det rette sted. Med udgangspunkt i den enkle version af oksemørbraden, skal denne suppleres med

Læs mere »
deer looking backwards

Vin til vildt

Vin til vildt Vildtsæsonen er skudt i gang, og den rette vin til middagen skal findes. Vinen fremhæver alle de gode smage i maden, og skal du have et måltid

Læs mere »
wine and pizza

Vin til pizza

Vin til pizza Hvis du gerne vil have endnu mere ud af smagsoplevelsen, når der skal pizza på bordet, er en god vin til pizza det oplagte valg. Men hvilken

Læs mere »
red meat with chili pepper and green spies

Vin til oksekød

Vin til oksekød Vin og oksekød er et sikkert match, men det kræver, at du vælger den rette flaske til lige netop det stykke kød, du planlægger at servere. Men

Læs mere »
Indkøbskurv

Er du over 18 år?

Du skal bekræfte din alder for at handle hos Winther Vin.
Bekræft nedenunder at du er over 18 år.

Cookie-samtykke med Real Cookie Banner